Politică

TOP 2010: CINISMUL ANULUI - Bodygarzii Preşedintelui au agresat “legitim“ jurnaliştii de la OMEGA (Video)

13 ianuarie 2011 11:01
Vizualizări: 1568
0

Atacul ofiţerului Serviciului Pază şi Protecţie de Stat, aflat în paza Preşedintelui interimar pe atunci, liderului PL, Mihai Ghimpu, asupra grupului de filmare al agenţiei OMEGA, care a avut loc la 17 noiembrie 2010, a fost catalogat drept “acţiuni legitime“ ale bodygardului.

Potrivit Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat “în cadrul anchetei a fost stabilit că colaboratorul SPPS a acţionat legitim, în conformitate cu prevederile art. 12 al Legii cu privire la Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat, fiind în drept să limiteze sau să interzică accesul persoanelor în anumite zone şi imobile“.

În acelaşi timp, potrivit răspunsului SPPS, ancheta a stabilit că “ofiţerul în cauză a manifestat un comportament mai puţin adecvat faţă de ziarişti, manifestată prin blocarea operatorului şi acoperirea cu mâna a obiectivului camerei de luat vederi, ca urmare, prin ordinul directorului Serviciului ofiţerul nominalizat a fost strict atenţionat“.

Totodată, Procuratura Generală nu a oferit deocamdată un răspuns la sesizarea agenţiei OMEGA vizavi de cazul de agresiune asupra grupului său de filmare la indicaţia personală a lui Mihai Ghimpu. Agenţia OMEGA consideră că investigarea acestui caz se tergiversează intenţionat, deoarece o sesizare în acest sens a fost depusă de agenţie la Procuratura Generală imediat după incidentul cu agresarea echipei de jurnalişti ai Agenţiei de către bodygarzii lui Ghimpu din 17 noiembrie 2010.

Pe data de 17 noiembrie 2010, paza de corp a Preşedintelui interimar a aplicat forţă faţă de echipa de jurnalişti ai agenţiei OMEGA, încercând să defecteze camera video, doar pentru a interzice accesul echipei de filmare a agenţiei la întâlnirea electorală a lui Mihai Ghimpu.

Incidentul a avut loc după ce în ajun, la 16 noiembrie 2010, Ghimpu a dat indicaţii directe bodyguarzilor săi să nu permite jurnaliştilor agenţiei OMEGA să se apropie de el, fiind iritat de întrebările reporterilor.

Votaţi articolul
Vă invităm să apreciaţi acest articol. Votând, Dvs stabiliţi rating-ul articolului:
Actualitate
(0,00)
Factologie
(0,00)
Surse
(0,00)
Rating
(0,00)
Rating-ul este media tuturor aprecierilor
Delicious Digg reddit Facebook StumbleUpon Google Yahoo Twitter Netvibes LinkedIn Live Journal Scoop Sphinn Furl Technocrati Live FrigG
Cod video
La aceeaşi temă
 
Загрузка...
SEO monitor
Яндекс цитирования
Rambler's Top100
Stiri
Free Page Rank Tool